هیپنوتیزم اریکسونی چیست
سالهاست هیپنوتیزم به معنای خواب مصنوعی، بعنوان یك رشته رفتار درمانی شناخته شده است. بوسیله هیپنوتیزم می توان تغییرات اساسی در بیمار پدید آورد، در واقع عملكرد هیپنوتیزم بصورتی است كه با قرار گرفتن بیمار در یک حالت نیمه خواب اما هشیار او را وارد حالت خلسه نموده و در این حالت با ضمیر ناهشیار شخص ارتباط میگیریم و بوسیله تلقینهای پی در پی تغییرات مورد نظر را در رفتار شخص بوجود میآوریم .
متاسفانه در سالهای پیشین با وارد شدن افراد نامتخصص در این رشته و تبدیل آن به یك عمل نمایشی از اعتبار هیپنوتیزم شدیدا در جامعه كاسته شود به صورتی كه دیگر به این دانش فقط به عنوان یك وسیله نمایشی توجه می شد.
همچنین انجام هیپنوتیزم بوسیله افرادی که علم کافی در این زمینه ندارند و با مطالعه چند كتاب بدون هیچگونه آموزش علمی و عملی خود را درمانگر به وسیله هیپنوتیزم می نامیدند و موجب گردید تا اعتماد كه اولین شرط یك مشاوره موثر میباشد از بیمار گرفته شود . عدم اطمینان مردم به جدیت این رشته و استفاده های نا بجای آن در نمایشات و موج تبلیغات منفی از طرف رسانه ها بوسیله وحشت انداختن در دل مردم با بیان قدرت هیپنوتیزم باعث شد كه از اعتبار این رشته در اروپا و آمریكا كاسته شود.
اما با ورود اریکسون همه چیز متحول شد که وی معتقد است که ذهن ناخودآگاه همواره در حال شنیدن است و بنابراین تلقین ها چه در حالت خلسه و چه در حالت طبیعی اثر خود را بر روی ناخودآگاه می گذارد. شخص ممکن است به مواردی تلقین شده کاملا آگاه باشد یا برعکس کاملا از وجود آن ها بی اطلاع باشد. اریکسون بدنبال نتایج پژوهش میخواهد بداند که آیا بیمار در طول درمان به تلقین های غیرمستقیم پاسخ می دهد و ممکن است ناخودآگاه در فرایند درمان حضور داشته باشد؟ بدین ترتیب اریکسون به جای این که به بیمار بگوید الان در حال به خلسه رفتن هستی، می گوید الان می توانی یاد بگیری چگونه با آرامش کامل به حالت خلسه بروی. با این روش به بیمار این فرصت رت میدهد که مواردی را که به ذهن او تلقین می شود بپذیرد و انجام هیپنوتیزم در حالتی که بیمار در آرامش کامل قرار دارد و در طول مکالمه انجام می شود. به همین علت است که به کار اریکسون هیپنوتیزم پوشیده می گویند. همچنین اریکسون در هیپنوتیزم خود (هیپنوتیزم اریکسونی) از واژه های ملایم و غیرمستقیم استفاده می کرد. مثلا به جای این که بگوید تو فردی سیگاری نیستی با بیمار اینگونه صحبت میکرد: تو از این لحظه میتوانی دیگر سیگار نکشی
اریکسون یک نابغه در دانش روانشناسی و علم هیپنوتیزم به اهمیت ارتباط با ضمیر ناخودآگاه در شکل گیری و پردازش اعمال و کردار فردی پی برد و تحولی شگفت خلاقیتی در مورد رفتار معکوس یا تربیت معکوس بوجود آورد .
اریکسون توانست بی آنکه بیمار را خواب کند با تکنیکی کلاسیک ارتباط با ضمیر ناهشیار فرد برقرار کند در این روش که سالها بعد هیپنوتیزم اریکسونی نام گرفت بیمار ناگهان به حالت بیداری ذهن و خلسه دست میابد و ذهن را خالی از رفتارهای ناپسند و خاطرات آزار دهنده می کند و رفتارهای مناسب را جایگزین آنها می نماید .
تکنیک روش اریکسون چنان موثر است که به ریچارد بندلر و ژان گریندر این فرصت را داد تا با استفاده از اصول هیپنوتیزم اریکسونی علم ان ال پی را در جهان بنیان بگذارند.
مراحل هیپنوتیزم اریکسونی
چگونه میتوانید ساز و کارهای ذهنی و ساختارهایی که افکار را در ذهن سوژه بیمار میکنند به شکلی استفاده کرد که روش القایی هیپنوتیزم خاصی برای آن سوژه ایجاد شود؟
چگونه میتوان ساز و کار و سایر ساختارهای ذهنی سوژه را طوری به کار گرفت که تمام پدیدههای هیپنوتیزمی را آسان تجربه کند؟
حالا با کاربرد تکنیک های هیپنوتیزمی به بیمار کمک کنیم برای مسائل و مشکلات خود روشی مناسب و منحصر به فرد پیدا کند.
کاربرد هیپنوتیزم اریکسونی
کاربرد هیپنوتیزم اریکسونی درست مانند تیکه های پازلی هست که باید به درستی با دانش کافی در کمال آرامش انتخاب گردند و در جایگاه خود قرار گیرند و در نهایت شکلی کامل وبی نقص را ارئه دهند .
موارد کاربرد هیپنوتیزم اریکسونی :
۱ – ترک مفرد مبتلا به اعتیاد
۲- کاهش وزن و بدست آورن تناسب اندام
۳- فردی مبتلا به بیخوابی و کسب آرامش
۴- تقویت دروس و پیشرفت در تحصیل
۵ -از بین بردن استرسها و اضطرابها
۶ – بهبود روابط عاطفی و خانوادگی
۷ – تقویت نیروهای فکری و ذهنی
8 – جایگزینی خاطرات نامطلوب
9- رفع ترس های شکل گرفته در بیمار
10- درمان بعضی از سرددهایی که ریشه فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی ندارن
11- کاهش درد ناشی از زایمان
12- درمان یبوست ها
هیپنوتیزم این شرایط را بوجود می آورد که می توانید به اعماق ضمیر ناخودآگاه وارد شوید و تغییرات لازم رو در آن بوجود آورید و مجددا آن را برنامه ریزی کنید .
تغییراتی مثل تغییر باورهای منفی ، ترک اعتیاد و یا پرخوری ، باور محدود کننده نسبت به ثروت و موفقیت و… دستیابی به اهداف را آسان می کند .
دیدگاهتان را بنویسید