استرس کرونا، دانشجویان در پساکرونا و مدیریت روانی مردم
استرس کرونا و مدیریت پساکرونا مردم و دانشجویان :
حضوری شدن کلاس های دانشگاهی و امتحانات مهارت هایی زیادی را به شما خواهد آموخت .با حضوری شدن فعالیت ها،مهارت های ارتباطی مانند برقراری و مدیریت ارتباط با استاد و همکلاسی ها را یاد خواهید گرفت .شما می توانید با افراد بیشتری آشنا شوید و افرادی که به رشد شما کمک خواهند کرد را پیدا کنید .افرادی که به ما کمک می کنند دید جدید پیدا کنیم و تجربه های مفیدی داشته باشیم .فیلم یا موسیقی جدید را امتحان کنیم یا غذای جدیدی بپزیم .هیپنوتیزم ضد اضطراب و استرس
پساکرونا می تواند دوران خوبی برای شروع دوباره باشد .با این حال با توجه به شیوع اختلالات روانی در جامعه، استرس کرونا و چالش های این حوزه بیش از پیش جدی و پر اهمیت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی، اعلام کرده است ،بروز اختلالات روانی نسبت به گذشته افزایش یافته است .او می گوید پیش بینی می شود از هر سه شهروند در ایران یک نفر به اختلال روان مبتلا است .همچنین دلایل مختلفی را برای ایجاد اختلالات روانی اعلام کرد.
چالش های احتماعی، تغییر الگوی زیستی، افزایش استفاده از فضای مجازی ،تکانه های روزمره استرس زا اعلام کرده است.
همچنین محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از ستاد ملی کرونا درخواست کرده که به جنبه روانی چالش های کرونا نیز توجه کنند و آن را در حاشیه نببینند. او می گوید که در دوران پسا کرونا شاهد سونامی اختلال های روانی و آسیب های اجتماعی دست پنجه نرم خواهیم کرد.
دوره پساکرونا زمانی است که مردم و دانشجویان بعد از استرس کرونا به بازبینی شرایط اتفاق افتاده روی خواهند آورد .در شرایطی که خیلی ها شغل یا عزیزان خود را از دست داده اند. در چنین وضعیتی خود مراقبتی و دگر مراقبتی ضروری است . زیرا این مشکلات اطرافیان و خانواده را نیز درگیر خواهد کرد .
دانشجویان از دیگر افراد مهم در این دسته هستند .در حالیکه احتمالا با مشکلات روانی دست و پنجه نرم خواهند کرد. باید به کلاس های درس حضوری پساکرونا بروند و برای مدیریت امتحان های حضوری آماده شوند .برای اینکه بتوان با وجود چنین موانعی و بعد از استرس کرونا باز هم به سمت جلو حرکت کرد نیاز مهارت های مانند تاب آوری مدیریت استرس و جلوگیری از اهمال کاری است .هرچقدر که فرد این مهارت ها را بهتر یاد گرفته باشد بهتر در شرایط استرس زا عمل خواهد کرد .
مهارت اول تاب آوری است .تاب آوری در حقیقت میزان قدرت شما در انعطاف پذیری است.این انعطاف پذیری میزان توانانی در سازش با مشکلات و برگشت به حالت قبلی است .درست مانند کشی که هر چقد با فشار آن را بکشیم به همراه فشار دست ما کش می آید و پس از توقف فشار وارد به حالت قبل باز می گردد.تحقیقات نشان داده است دانشجویانی که تاب آوری بیشتری دارند، با شرایط دانشگاه بیشتر سازگار خواهند شد. آن ها بهتر می توانند با استرس های تحصیلی سازش پیدا کنند .
توجه کنید که تاب آوری به این معنا نیست که این افراد شرایط سخت و تروما (مانند مرگ عزیزان) احساس ناراحتی نخواهند کرد .این تجربه از درد عاطفی یا استرس واکنش طبیعی بدن به این تغییرات است .در حقیقت تاب آوری به این معنی است که این پریشانی به میزان قابل توجه ای است . یکی از راه های افزایش تاب آوری افزایش ارتباط شما است .خوشبختانه با ورود به دروان پساکرونا و حضوری شدن بسیاری از فعالیت ها و کلاس های دانشجویان و دانش آموزان این شرایط آسان تر شده است .بنابراین سعی کنید در کلاس ها حضور پیدا کنید.هیپنوتیزم حافظه، مطالعه، امتحانات
بی دلیل غیبت نکنید .همچنین ممکن است در روابط خود با دیگران دچار آسیب شوید .اما حفظ ارتباط شما برای بقا و پیشرفت شخصی ضروری و شکست استرس کرونا است .سعی کنید بیشتر با افرادی که قابل اعتماد و همدلی هستند ارتباط داشته باشید .از هرفرصت مفید برای مشارکت مانند همراه در گروه ها و انجمن های مجازی و حضوری استفاده کنید .البته این را نظر بگیرید که آیا به الویت های شما اینکار صدمه خواهد زد یا نه .به عنوان مثال شرکت در همه فعالیت های گروهی و چک کردن مدام گروه های مجازی دانشگاه می تواند در روند تحصیل اختلال ایجاد کند .
یکی دیگر از راه های افزایش تاب آوری خود مراقبتی است .داشتن خواب منظم ورزش و تغذیه سالم بسیار می تواند به شما کمک کند .از تجارب گذشته خود نیز بیاموزید .نگاه به موفقیت ها گذشته همانند درس گرفتن از شکست ها مفید است .به یاد بیاورید که قبل از این شرایط چه مشکلاتی را پشت سر گذاشته اید. چطور در آزمون کنکور با وجود هم چالش ادامه دادید ؟
چطور با تمام سختی ها در کلاس ها حضور میافتید ؟موفقیت های گذشته نیز می توانید انگیزه ای برای موفقیت های بعد و گذشت ازین شرایط سخت باشد .
مهارت مهم دیگر مدیریت استرس و خودداری از اهمال کاری است. (هیپنوتیزم صوتی: به تأخیر انداختن کارها) یک واکنش طبیعی بدن در زمان مواجه شدن با تغییرات و چالش ها است .استرس مفید و لازم است.اگر نباشد احتمالا خیلی سخت بود که برای کلاس ساعت ۸ صبح بیدار می شدید .همچنین خیلی بعید بود که برای مطالعه در شب امتحان ساعت ها وقت می گذاشتید .این تلاش تان را تا حد زیادی مدیون استرس خود هستید .اما مدیریت آن نیز لازم است .در صورتی استرس کرونا یا زندگی روزمره که مدیریت نشود و به صورت بیش از اندازه و مزمن تجربه شود آسیب زا است .
استرس(استرس کرونا یا درس و دانشگاه دانشجویان) بیش از حد و مزمن می تواند موجب مشکلات فیزیکی،مشکلات روانی مانند اختلال در خواب ،افسردگی اضطراب همچنین مصرف مواد و ابتلا اعتیاد شود .راه های مدیریت استرس نیز بسیارند .ورزش و مدیتیشن، برنامه ریزی درست تنظیم ساعت خواب و مدیریت زمان بسیار می توانند برای مدیریت استرس کرونا یا پساکرونا دانشجویان مفید باشند (مدیریت استرس و اضطراب) .یکی دیگر از این راها های موثر نوشتن افکار منفی است .
نوشتن این افکار منفی کمک می کند تا احساس نهفته درون خود مثلا استرس کرونا را کشف کنید .زیرا رفتار شما از تحت تاثیر احساساتتان خواهد بود .آگاهی بر آن کمک زیادی خواهد کرد تا نگرانی خود را کاهش دهید .البته بعضی وقت ها خود موجب افزایش استرس کرونا یا دیگر اضطرابها می شویم .علت آن هم پشت گوش انداختن کار ها و تعلل در انجام آن هاست .
در حقیقت افزایش اهمال کاری با افزایش اضطراب و نگرانی در ارتباط است .شاید یک دلیل برای اهنال کاری بیشتر این دوران، استرس کرونا باشد. دلیل این اهمال کاری ها ممکن است ایده آل گرایی ،راحت طلبی یا استرس زیاد باشد .گویی وارد چرخه معیوبی شده اید و درحالیکه درس نمی خوانید .هیچ تلاشی نمی کنید و اضطراب تلاش نکردن خود را دارید !عجیب است اما بسیار روند رایجی است .خوشبختانه این مصیب نیز راه حلی دارد .
برنامه ریزی منطقی و پاداش دادن می تواند برای مغز در مقابل استرس کرونا و غیره بسیار مفید باشد . اصلی وجود دارد به نام پریماک که در آن توصیه می شود پس از برنامه ریزی و انجام کار مورد نظر به خود پاداش دهید .اینگونه انگیزه شما برای انجام مجدد بیشتر خواهد شد .به عنوان مثال بعد از خواندن ۵ صفحه از جزوه می توانید بروید و فوتبال ببینید .
قانون دیگر قانون دو دقیقه ای است .در این روش شما کار هارا از یک وظیفه بسیار آسان شروع خواهید کرد .به عنوان مثال امروز باید ابتدا دو دقیقه دقیقه جزوه بیوشیمی را نگاهی بیاندازم .احتمالا بیوشیمی برای بسیاری از دانشجویان سخت است .اما دو دقیقه بیوشیمی خواندن آنقدر ها هم سخت نخواهد بود .و با همین کار مغز شما کم کم به تدریج عادت به انجام آن کار خواهد کرد .اینگونه شما به احتمال کمتری از رفتن به سمت جزوه خود تعلل خواهید کرد .
به طور کلی هرچقدر مهارت های خود و علملکرد شناختی خود را بهبود دهید، نه تنها استرس کرونا بلکه کیفیت زندگی بالاتری خواهید داشت .کمتر در این دنیای پر چالش عذاب خواهید کشید و نمره بهتری در امتحان خواهید گرفت .راز جادویی وجود ندارد. صرفا تمرین و آگاهی از دستور عمل مغز است .هرچه بهتر بشناسید که چه موجودی در سر خود دارید و چگونه کار می کند استفاده بهتری از آن خواهید کرد کتابی به زبان فارسی برای پساکرونا: https://www.google.com/amp/s/www.gisoom.com/book/11611656/%25DA%25A9%25D8%25AA%25D8%25A7%25D8%25A8-%25D8%25AC%25D9%2587%25D8%25A7%25D9%2586-%25D9%25BE%25D8%25B3%25D8%25A7-%25DA%25A9%25D8%25B1%25D9%2588%25D9%2586%25D8%25A7-%25D9%2585%25D8%25AC%25D9%2585%25D9%2588%25D8%25B9%25D9%2587-%25D9%2585%25D9%2582%25D8%25A7%25D9%2584%25D8%25A7%25D8%25AA/%3famp
دیدگاهتان را بنویسید