ویژگی روانشناس خوب چیست؟ مشاور دلسوز نزدیک کیست؟
ویژگی روانشناس و مشاور خوب چیست؟ خوشبختانه آگاهی از اهمیت نقش مشاور در جنبه های مختلف زندگی در دهه های اخیر برایمان روشن تر شده. می دانیم که شنیدن فعال درمانگر به چه میزان در بهبود کیفیت زندگی بیماران ،همچنین در زندگی روزمره موثر بوده.از ناراحتی های روانی کودک و نوجوان مانند اضطراب افسردگی گرفته تا کمک به مراجعان غیر بیمار مانند قربانیان روانی خیانت یا حتی مشاوره سوگ(هیپنوتیزم جدایی و هيپنوتيزم طلاق:بعد از قطع رابطه چگونه آرام باشیم؟) بسیاری از ما ها با اینکه می دانیم که نیاز به یک تراپیست داریم ،ویژگی های ضروری تراپیست خوب را نمی دانیم.
در این مطلب به یکی از این مهم ترین خصیصه ها یک مشاور حرفه ای خواهیم پرداخت.متوجه می شویم که یک روانشناس و مشاور خوب چگونه می تواند شنونده خوبی باشد.همچنین یک تراپیست شنونده چگونه است؟
اول از همه باید تعریف خود را از ویژگی روانشناس خوب مشخص کنیم .در اینجا منظور از روانشناس خوب روانشناسی است که هنگام مکالمه به وظایف شغلی و حد و مرز های خودش آگاه است.همچنین آن را به درستی انجام می دهد.در واقع برخی از رفتار ها ممکن است خود فطرتا نادرست نباشد.اما انجام آن توسط یک روانشناس رفتاری اشتباه و غیر حرفه ای باشد.یک روانشناس مانند یک دوست یا اعضای خانواده به حرف هایمان گوش نمی کند؛ او آموزش دیده تا متفاوت گوش کند. روانشناسی شخصیت
ویژگی روانشناس همدل، خوب شنیدن فعال است. شنیدن فعال شامل مهارتی چند جانبه است. یک تراپیست حرفه ای نه تنها با گوش هایش بلکه با چشم ها و حرکات بدنش نیز به شما گوش می کند ! به طور کلی این ویژگی روانشناس خوب در سه دسته بندی کلی قرار می گیرند:
1.گوش کردن: در اینجا گوش کردن به معنی تحت الفظی آن نیست.بلکه توجه به جنبه های گسترده تری از ویژگی های بیمار را شامل می شود.یعنی یک تراپیست شنونده علاوه بر توجه به محتوای صحبت مراجع کننده به نوع صحبت کردن (مانند انتخاب واژه ها،روان بودن در صحبت کردن )،ظاهر،زبان بدن نیز توجه می کنند.
گاهی نکات مهمی در ویژگی هایی مانند وضعیت جسمانی ،نوع لباس ،نوع کلمات سرعت صحبت کردن یا حتی نوع حرکات چشم مراجع کننده نهفته که می توانند برای تراپیست شما ابزار مهمی باشند.یک درمانگر خوب تلاش می کند اگرچه کار راحتی نیست که به تلاش می کند که خوبی هنگام صحبت تمرکز داشته باشد و نکات مهم را به خاطر بسپارد.
توجه به حقوق مراجعه کننده و بیمار نیز مهم است.در زمان مشاوره،تراپیست شما نباید درگیر کاری درگیر مانند چک کردن تلفن همراه یا پاسخ به تلفن ها باشد .همچنین محیط اتاق درمان طوری باشد که شرایط کافی برای تمرکز مراجع و تراپیست را ایجاد کند.در محیطی که پر از سروصدا نویز است و بسیار شلوغ هست امکان خوب شنیدن برای درمانگر فراهم نمی شود.
2.صحبت کردن : خوب شنیدن فقط شامل سکوت کردن و دریافت اطلاعات نیست.بخشی از ویژگی های یک شنونده خوب شامل زمانی است که او تلاش میکند که به گوینده بگوید،من دارم میشنوم،من اینجا هستم و به حرف هایت توجه کافی دار م.البته همیشه این پیام در قالب کلمات بیان نمی شود .گاهی نیاز هست تا واکنش های در این جهت انجام شود.مانند اینکه به موقع سوال بپرسد به حرف هایتان فکر کند یا حتی با زبان بدن خود این پیام را به شما منتقل کند.
این مهم است که مشاورتان هنگام صحبت سعی کند که الویت را در نظر بگیرد.نباید مکالمه به شکلی باشد که اغلب زمان جلسه را صرفا او صحبت کند.بلکه باید بداند چه زمانی صحبت و حتی چه زمانی سکوت کند .
توجه کنید که درمانگر یا مشاور شما تاکید بر ارائه راه حل یا توصیه خاص نداشته باشد.بلکه به شما کمک کند که به شیوه ی خود پاسخ را پیدا کنید.(مگر در موارد خاص که شاید نیاز به توصیه خاص باشد). ویژگی روانشناس و روان درمانگر خوب این است که نسبت به صحبت های شما کنجکاو است و شما را به رفتارهای مانند سوالات باز در صحبت کردن همراهی و تشویق می کند. سابلیمینال خوشبختی و رضایت از زندگی
3.درک کردن :یکی از ابزار های بسیار مهم مشاوران ،روانشناسان قدرت درک و همدلی با بیمار یا مراجع هنگام شنیدن فعال است. یک مشاور خوب یا حتی یک متخصص اعصاب و روان خوب علاوه بر دریافت اطلاعات پزشکی لازم ،باید بتواند با مراجع کننده همدلی کند.توانایی درک و همدلی به بهبود ارتباط بیمار با درمانگر و افزایش کیفیت مشاوره ،تشخیص و درمان اختلال کمک می کند.به همین سبب روانشناسی که انتخاب می کنید باید بتواند که موقعیت شما را درک کند.متوجه شود که در یک وضعیت مشخص چه فکر ها یا احساسی دارید.او سعی می کند که چیزی که متوجه شده را بیان کند و حتی گاهی از شما بپرسد که آیا درست متوجه حس شما یا منظورتان شده؟
این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا مشاوری که برایتان مناسب است و ویژگی روانشناسخوب را دارد، راحت تر پیداکنید.همچنین با مطالعه این نکات متوجه شوید که درمانگر شما تا چه میزان از این توانایی برخورد دار است و حتی چه زمانی حقوق تان را زیر پا می گذارد. همچنین اگر درمانگر هستید، ویژگی روانشناس خوب بودنتان چیست؟ بنابراین بهتر است تا جای ممکن از این نکات اطلاعات کافی کسب کنید.زمانیکه ندانید چه مشاوری خوب است چگونه می خواهید یک خوب را مشاور خوب را پیدا کنید؟
سازمان بهداشت آمریکا چه چیزی را ویژگی روانشناس و مشاور خوب می داند؟
دیدگاهتان را بنویسید