نحوه ارتباط گرفتن با دیگران
همه ما می دانیم که انسان ها موجودات اجتماعی هستند و داشتن ارتباط خوب و موثر می تواند تاثیر زیادی بر روی خلق و خو و زندگی آن ها بگذارد امروزه روابط دارای پیچیدگی هایی شده اند و افراد برای داشتن ارتباط خوب و سالم باید مهارت هایی را کسب کنند .
حتما شما هم افرادی را دیده اید که به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنند این موضوع در تمامی زمینه ها هم شغلی هم خانوادگی بسیار مهم است در ادامه سعی می کنیم که مواردی که برای برقراری ارتباط مهم و موثر مفید هستند را ذکر می کنیم.
روش های برقراری ارتباط برای همه ی افراد ثابت و موثر بوده و در این که مخاطب شما مرد است یا زن یا یک فرد معروف و یا یکی از افراد معمولی دور و برتان مثلا همسایه شما تفاوتی وجود ندارد و می تواند کاربرد داشته باشد در زیر به این نکات اشاره می کنیم.
ادا در نیاورید
همیشه به خاطر داشته باشید که بهترین مدل شما همان خودتان است اگر سعی کنید جوری رفتار کنید که به شما تعلق ندارد قطعا از چشم مخاطبتان دور نخواهد ماند و باعث می شود که به سختی بتوانید اعتماد او را به دست بیاورید زمانی که یک رابطه برای شما مهم باشد در رفتار شما متبلور می شود و باعث می شود که رفتار و گفتار شما دلنشین تر بشود پس طبیعی رفتار کنید.
هیچ وقت در وسط حرف های مخاطبتان نپرید
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در حال تعریف موضوعی هستید و یک نفر به یک باره در وسط صحبت های شما وارد می شود و به نوعی تلاش می کند که داستانی مشابه با مطلبی که شما می گویید را در مورد خودش تعریف کند گاهی اوقات این که مخاطبتان با شما هم فکر است و یا اینکه او هم تجربه ای مشابه شما دارد می تواند برای شما جالب باشد
اما اگر این رفتار از طرف یک نفر به دفعات تکرار شود قطعا احساس ناامنی می کنید و همیشه نگران خواهید بود که از طرف آن فرد حرف شما قطع شود و نا تمام بماند در این صورت تمرکز خود را از دست داده و برای صحبت کردن با او دچار تردید خواهید شد پس همیشه به یاد داشته باشید که در مکالمه هایتان همه چیز را به خودتان ربط ندهید.
به گوش دادن تظاهر نکنید
همه ما دوست داریم که طرف مقابلمان به خوبی و با دقت به حرف هایمان گوش دهد و زمانی که صحبت می کنیم با تمام حواسش به ما توجه کند پس حواستان باشد که بی دلیل از عبارت هایی مانند «درسته»،«چه خوب»،«اوهوم» و «چه عالی» استفاده نکنید زیرا کاملا مشخص است که شما حواستان نیست و در حال تظاهر کردن هستید که دارید به او گوش می کنید.
ممکن است به خاطر این که مجبور هستید همزمان چند کار را با هم انجام دهید به این رفتار عادت کنید اما باید بدانید که چنین رفتاری باعث می شود که فردی که با شما صحبت می کند احساس کند که به او توهین می کنید سعی کنید همان گونه که می خواهید دیگران به صحبت های شما گوش کنند به صحبت های آن ها گوش دهید.
خود را همه چیز دان نشان ندهید
قطعا هیچ کسی وجود ندارد که بتواند ادعا کند که به تمامی موضوعات اشراف کامل دارد و همه چیز را می داند همه ما در زمینه هایی دارای اطلاعات هستیم و در زمینه هایی هم آگاهی نداریم اگر بخواهید در مکالمات خود با دیگران سعی کنید جوری وا نمود کنید که همه چیز را می دانید قطعا اثر مثبتی بر روی فرد یا افراد مقابل خود نمی توانید بگذارید.
در این صورت اطلاعت صحیح شما هم زیر سوال می رود و باعث می شود مخاطبانتان فکر کنند که در مورد آن ها هم سعی داشته اید که نقش بازی کنید به علاوه اینکه این رفتار باعث می شود که این حس را در مخاطبانتان ایجاد کنید که شما خودتان را از آنها بالاتر و آگاه تر میدانید در نتیجه از شما فاصله می گیرند.
برای ارتباطات خود برنامه داشته باشید
برخی افراد زمانی که با یک فرد جدید یا موقعیت جدید روبه رو می شوند دچار استرس می شوند و نمی توانند که صحبت کنند برای همین به این افراد توصیه می شود که سوال ها و صحبت هایی که می خواهید با مخاطب خود داشته باشید را از قبل به آن ها فکر کنند البته باید در نظر داشته باشند که رفتارشان خشک و مانند یک ربات نباشد.
برنامه ریزی و فکر کردن به صحبت هایی که قرار است مطرح شود باعث آرامش و نظم ذهنی شما می شود و اعتماد به نفس بیشتری برای صحبت کردن داشته باشید و در نتیجه در زمانی که با یک فرد جدید روبه رو می شوید در ذهن خود دارید که چه مسیری برای رسیدن به نتیجه باید بروید.
با رعایت چند نکته به راحتی می توانید ارتباط موثری را با دیگران ایجاد کنید و از ارتباط با آن ها لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید