افزایش عمر باتری تلفن همراه
می توان گفت که در دنیای امروز تقریبا تمام گوشی های هوشمند از قابلیت شارژ سریع بهره می برند. این قابلیت خود از فناوری های مختلفی استفاده می کند تا با کمترین آسیب باتری های موجود در تلفن های همراه را با سرعت زیاد در مدت زمان ک شارژ کند.
در میان گوشی های هوشمند که اخیرا ارائه شده اند انواع مختلفی در شارژ سریع وجود دارد. برای مثال جدیدترین مدل آیفون از شارژر 18 واتی استفاده می کند، این در حالی است که برخی از گوشی ها با سیستم عامل اندروید قابلیت پشتیبانی از شارژر تا 65 وات را دارند، یعنی می توانند در مدت زمان محدودی شارژ باتری را از 0 به 100 درصد برسانند.
با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه می توان انتظار ارائه گوشی هایی با قابلیت شارژ سریع 100 و حتی 120 وات را داشت و این موضوع در گروی حل مشکلات پیش رو در این مسیر است.
در دنیای تلفن های همراه اخیرا قابلیت هایی ارائه شده است که با وجود آنکه توانسته نظر کاربران را جلب کند اما عملا تاثیر مستقیمی بر زندگی کاربران ندارند. اما قابلیت شارژ سریع یکی از آن قابلیت هایی است که در کنار بهبود کیفیت صفحه نمایشگر و سننسور وربین می تواند تاثیر مستقیم روی زندگی کاربران داشته باشد. به علاوه که با ارائه قابلیت های جدید مصرف باتری در ای گوشی ها بیشتر شده است که نیاز به تقویت باتری ها چه از لحاظ ظرفیت و چه از لحاظ مدت شارژ را افزایش داده است.
اما باور های غلطی نیز راجب شارژ سریع شکل گرفته است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
یکی از مهم ترین و معروف ترین این باور ها این است که شارژ سریع می تواند به تلفن همراه و باتری آسیب بزند. اما واقعیت این است که این گوشی با توجه به همین قابلیت طراحی شده اند و فقط در شرایطی ممکن است آسیب ببینند که در سیستم شارژ و باتری قص فنی موجود باشد. این نقص فنی هم می تواند در بخش سخت افزاری باشد و هم در بخش نرم افزاری.
یکی دیگر از این باور های غلط این است که تلفن همراه نباید به صورت شبانه در شارژ باقی بماند چون این کار باعث آسیب به باتری می شود. اما واقعیت این است که تمام این تلفن های همراه تراشه هایی مخصوص مدیریت شارژ و باتری دارند که مقدار جریان ورودی و خروجی را چک می کند و در زمان لازم جریان ورودی را قطع می کند.
مورد دیگری که بیان می شود این است که آیا این باتری ها پس از چند روز نیاز دارند که به صفر درصد برسند و از اول شارژ شوند؟ باید توجه داشت که باتری هایی که امروز به کار می رود از نسل باتری های لیتیومی است و نیازی به این کار وجود ندارد. در واقع این عمل برای باتری های نیکل-کادمیوم مناسب بود و می توانست به عمر آنها اضافه کند اما در مورد باتری های لیتیومی این گونه نیست. اگر باتری های امروزی که مجهز به شارژ سریع هستند به طورکامل تخلیه شوند باعث ایجاد یکسری واکنش های شیمیایی می شوند که برای سلامت باتری مضر است. علت این واکنش ها این است که باتری که به طور کامل تخلیه می شود برای جذب انرژی بسیار بیشتری فعالیت هایی را انجام می دهد که موجب گرم شدن و آسیب دیدن باتری می شود. این باتری ها عمر مفیدی دارند و به همین دلیل چرخه شارژ در آنها دارای اهمیت زیادی است. برخی معتقد اند که هر بار شارژ حتی از 30 درصد تا 80 درصد نیز یک چرخ شارژ به حساب می آید که چنین چیزی واقعیت ندارد و با این کار فقط 50 درصد از یک چرخه شارژ طی می شود و در نتیجه با دوبار انجام این مراحل تازه یک دوره شارژ طی می شود. بر اساس نتایج تحقیقات کارشناسان یک باتری لیتیومی مجهز به قابلیت شارژ سریع بعد از میزا شارژ 80 درصد فشار بیشتری را برای شارژ شدن تحمل می کند. باتری های لیتیوم یونی رفتاری شبیه اسفنج دارند؛ آن ها در مرحله اول به طور مناسب انرژی را دریافت و ذخیره می کنند و بعد از رسیدن به حدود 80 درصد از ظرفیت، جذب انرژی آنها به شدت کاهش می یابد. به همین دلیل قابلیت شارژ سریع به شکلی طراحی شده است که پس از رسیدن به 80 درصد ظرفیت ولتاژ ورودی به باتری را کاهش می دهد. در نتیجه بهتر است که میزان شارز خود را بین 20 تا 80 نگه دارید.
دو راه ساده برای افزایش عمر باتری های لیتیومی:
اگر از قابلیت شارژ سریع بهره می برید می توانید با رعایت اصولی ساده عمر باتری تلفن همراه خود را تا حد زیادی افزایش دهید. برای مثال زمانی که تلفن همراه را به شارژر وصل کرده اید به طور متوالی از آن استفاده نکنید. زیرا صفحه نمایش مصرف بالایی دارد و همین موضوع باعث گزم شدن باتری و همچنین افت جریان ورودی به آن و افزایش چریان خروجی می شود که این موارد می توانند عمر باتری را تا حد زیادی کاهش دهد.
راهکار ساده دیگر این است که هنگام اتصال به شارژ گوشی را از گارد محافظ آن خارج کنید، علت آن هم این است که در زمان شارژ به علت فشاری که به باطری وارد می شود تلفن همراه گرمای بیشتری تولید می کند و این گارد محافظ این گرما را در اطراف تلفن نگه می دارد و این گرما دشمن اصلی باتری تلفن همراه است. پس با جدا کردن گارد محافظ به خرج شدن گرما از گوشی کمک کنید تا باتری آسیب نبیند.
پس برای جمع بندی به این موضوع بار دیگر اشاره می کنیم که عامل اصلی کاهش عمر باتری های لیتیومی گرما است. پس تلفن همراه خود را در زیر نور مستقیم خورشید به شارژ نزنید و پس از قرار دادن در شارژ زیر بالشت قرار ندهید تا دما بالا نرود. همانطور که دمای بالا اثر منفی دارد دمای پایین هم می تواند اثرات منفی روی باتری بگذارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
هوش اجتماعی در مدیریت سازمان
هوش اجتماعی و هیجانی چیست؟ مدیر و رهبر خوب به چه مهارت هایی نیاز دارد که موفق شود و شکست نخورد؟
رفتار گربه ها و شخصیتشان
رفتار گربه ها و ویژگی شخصیت این دوستان کوچک برای نگهداری این حیوانات خانگی و دانستن نژاد آن ها اهمیت دارد.
ویدئو حیوانات اتلاف وقت است؟
مشاهده ویدئو حیوانات خانگی بانمک اتلاف وقت نیست. زیرا باعث کاهش استرس، بهوبد خلق، بهبود روابط زوجین می شود.
تاثیرات گربه بر روحیه
تاثیرات گربه بر روان ما چیست؟ چگونه بدون قضاوت شدن با این جاندار دردل کنیم؟ گربه ها با تنظیم خواب و رفتار ما باعث بهبود رابطه با دیگران می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید