شبکه و انواع آن 1
شاید بتوان یکی از تاثیر گذارترین فناوری ها و علوم در قرن اخیر را تکنولوژی شبکه دانست. این تکنولوزی در صنایع مختلف به کار بسته می شود و کارایی را تا چند برابر تغییر می دهد. در این مقاله سعی می کنیم به صورت مختصر اطاعات مفیدی را در اختیار شما بگذاریم.
شبکه های کامپیوتری یا به اصطلاح Network مجموعه ای تشکیل شده از از سیستم های کامپیوتری ، سخت افزار و نرم افزار هایی است که به منظور دریافت و ارسال اطلاعات به یکدیگر متصل شده اند و می توان این تجهیزات را به دو گروه سخت افزاری یا (passive) و نرم افزاری یا (active) تقسیم بندی کرد.
برای تجهیزات passive شبکه می توان نوع های مختلف کابل ، کانکتور ها، سوکت های شبکه و … را مثال زد.
همچنین برای active شبکه می توانیم سویچو هاب و روتر را مثال زد.
ظهور این تکنولوژی را می توان در اواخر سال 1960 دانست. زمانی که وزارت دفاع ایالات متحده یک آژانس تحقیقاتی پیشرفته را برای دنبال کردن و پیشی گرفتن از عملیات های ماهواره ای و فضای جماهیر شوروی به وجود آورد. یکی از فعالیت های این آژآنس راه اندازی یک ارتباط قوی برای زمان جنگ بود و این گونه اولین شبکه کامپیوتری در دنیا بین چهار کامپیوتر به شکلی ساده راه اندازی شد.
در ادامه به توضیح برخی اصطلاحات رایج در شبکه های کامپیوتری می پردازیم:
کلاینت (client):
معنی لغوی آن مشتری است و در شبکه به سیستمی می گویند که تقاضا را برای دریافت اطلاعات و … ارسال می کتد و این درخواست در سرور شبکه پردازش می شود و پاسخ لازم به درخواست کننده ارسال می شود.
سرور (server):
سرور را میتوان کامپیوتری دانست که همیشه روشن است و آماده پردازش درخواست کلاینت ها می باشد. از نظر سخت افزاری و نرم افزاری توانایی بالایی دارد و در واقع به عنوان کامپیوتر مرکزی شناخته می شود. در شبکه های کلاینت سرور هر کدام از اعضا علاوه بر اتصال به شبکه از هم مستقل هستند.
هاست (host):
هر سیستمی که به شبکه متصل می شود و خدماتی را به دیگر دستگاه ها ارائه می دهد و یا از خدمات ارائه شده دیگر دستگاه ها استفاده می کند.
انواع شبکه را می توان در دسته های مختلفی دسته بندی کرد اما یکی از رایج ترین این دسته بندی ها دسته بندی شبکه به لحاظ میزان گستردگی است:
1. PAN – personal area network
کوچک ترین نوع شبکه شبکه های شخصی می باشند. این نوع شبکه شامل تعداد محدودی کامپیوتر و لوزم و دیگر تجهیزات شبکه است که نهایتا در چند متر پخش شده اند و در دو نوع بی سیم و با سیم می توانند راه اندازی شوند.
2. LAN – local area network
شبکه های محلی در بیشتر مواقع سرعت بالایی دارند و در محیط های با طرفیت محدود که نیاز به شبکه دارند می تواند گزینه مناسبی باشد. تکنولوژی اترنت یکی از تکنولوژی هایی است که در این نوع شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
3. MAN – Metropolitan Area Network
این نوع شبکه شهری می باشد که یعنی می تواند وسعتی به اندازه یک شهر یا بخش بزرگی از یک شهر را داشته باشد. مثلا شبکه بین شعبه های مختلف یک تجارت در سطح یک شهر می تواند از نوع man باشد.
4. WAN – Wide Area Network
این شبکه های گسترده را می توان با اتصال چند شبکه LAN ایجاد کرد. می تواند بین شهر ها، کشور ها و یا حتی قاره ها گسترده شود. معروفترین و کاربردی ترین شبکه گسترده در دنیا شبکه اینترنت می باشد که زندگی مردم را در دنیای امروز متحول کرده است. برای اتصالات داخلی در شبکه های WAN می بایست از ISP ها و زیر ساخت های موجود در شبکه های مخابراتی کمک گرفت.
حال اگر بخواهیم شبکه ها را به لحاط نوع کارکرد تقسیم کنیم می توانیم تقسیم بندی زیر را ارائه دهیم:
1. شبکه های Peer to Peer :
در این نوع شبکه هیچ مدیریت متمرکز و مرکزی وجود ندارد. در واقع تعدادی کامپیوتر بدون نیاز به سرور به یکدیگر متصل می شوند و بین یکدیگر دیتا را جا به جا می کنند. برای شبکه هایی که کمتر از ۱۰ کلاینت دارند مورد استفاده است، هزینه ی راه اندازی در این نوع شبکه به نسبت کم است. این شبکه در سیستم عامل ویندوز به نام Workgroup شناخته می شود و برای برقراری ارتباط بین سیستم ها و اشتراک گذاری فایل و دیتا است.
2. شبکه های client/server :
این نوع شیکه معمولا در محیط های گسترده اجرا می شود و دو نقش سرویس گیرنده یا کلاینت و سرویس دهنده یا سرور در آن قرار دارد. در این نوع شبکه سرور ها محل اصلی برای ذخیره اطلاعات شبکه هستند و هر کدام از کلاینت ها دارای سطح دسترسی مشخص به اطلاعات سرور هستند.
شبکه اینترنت چیست؟
شبکه ی internet یکی از شبکه های جهانی است که مردم سراسر دنیا می توانند اطلاعات را بین یکدیگر حتی با فاصله یک قاره جابه جا کنند و نقش زیادی در زندگی انسان امروز دارد. این نوع شبکه با تجهیزاتی نظیر مودم و یا به وسیله شبکه اینترنت تلفن همراه کار می کند. از پروتکل های معروف اینترنت HTTP ,HTTPS و FTP شعرت بیشتری دارند.
شبکه اینترانت چیست؟
شبکه intranet را می توان شبکه ای خصوصی دانست که اغلب توسط سازمان ها و شرکت های بزرگ پیاده سازی می شود و از پروتکل های شبکه ای شبیه به پروتکل های شبکه اینترنت بهره می برد. البته این تفاوت را دارد که اطلاعات از خارج از این شبکه غیر قابل دسترسی است. مثل شبکه ی اتوماسیون بانک
شبکه اکسترانت چیست؟
شبکه اکسترانت یا extranet را می توان ترکیبی از دو شبکه قبلی دانست. در واقع شبکه امنی می باشد که بر روی فضای مجازی اینترتموجود می باشد اما فقط افراد خاصی توانایی دسترسی به آن را دارند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
هوش اجتماعی در مدیریت سازمان
هوش اجتماعی و هیجانی چیست؟ مدیر و رهبر خوب به چه مهارت هایی نیاز دارد که موفق شود و شکست نخورد؟
رفتار گربه ها و شخصیتشان
رفتار گربه ها و ویژگی شخصیت این دوستان کوچک برای نگهداری این حیوانات خانگی و دانستن نژاد آن ها اهمیت دارد.
ویدئو حیوانات اتلاف وقت است؟
مشاهده ویدئو حیوانات خانگی بانمک اتلاف وقت نیست. زیرا باعث کاهش استرس، بهوبد خلق، بهبود روابط زوجین می شود.
تاثیرات گربه بر روحیه
تاثیرات گربه بر روان ما چیست؟ چگونه بدون قضاوت شدن با این جاندار دردل کنیم؟ گربه ها با تنظیم خواب و رفتار ما باعث بهبود رابطه با دیگران می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید