ابزار درمانی هیپنوتیزم یا سوءاستفاده کننده؟!
هیپنوتیزم از جمله ابزار درمانی بسیار شناخته شده روانشناسی در بین مردم است اما متاسفانه در اکثر موارد مردم تصور اشتباهی از هیپنوتیزم دارند. در این مطلب به کاربردی ترین سوالات شما درباره هیپنوتیزم میپردازیم .
همچنین می توانید به این آموزش مراجعه کنید: هیپنوتیزم یا هیپنوتراپی چیست؟ (به همراه محصولات آن)
هیپنوتیزمی که در رسانه و نمایش ها استفاده می شود چه فرقی با هیپنوتیزم درمانی دارد ؟
در نمایش های پرطرفدار سرگرمی ،فرد چند نفر را از میان تماشاچیان ظاهرا اتفاقی انتخاب میکند و سپس با هیپنوتیزم آن ها را تشویق به انجام کار هایی می کند که باعث سرگرمی جمعیت حاضر می شود .
اما در هیپنوتیزم بالینی فرد به کمک درمانگر در شرایط آرامش بخش و کنترل شده می تواند به درمان و اصلاح رفتار های خود بپردازد .
آیا ممکن است که بدون اینکه خودمان بدانیم هیپنوتیزم شده باشیم ؟
شاید فکر کنید که هیپنوتیزم شرایطی بسیار ویژه دارد و یا تحت کنترل یک فرد بسیار خبره انجام داده می شود اما شما به طور میانگین حداقل دو بار در طول روز تحت هیپنوتیزم قرار می گیرید !
بله درست شنیدید دو بار در روز هنگام رانندگی یا زمانی که غرق در خواندن صفحه ای از رمانتان هستید ، وقتی که بدون توجه به گذر زمان زیاد مشغول دیدن فیلم سینمایی مورد علاقه تان هستید.
جالب توجه هست که اجدادمان هزاران سال است که ما را با ترفند هیپنوتیزم خواباندند .در واقع این ترفند یکی از روش های هیپنوتیزم است که با از دست دادن تعادل ایجاد می شود .والدین با تکان دادن آرام و موزون ما بر روی گهواره یا پاهایشان باعث از دست دادن تعادل در مغز ما می شدند و بدین ترتیب مارا می خواباندند .
اما در اتاق درمان در بین درمانگر و مراجع کننده چه اتفاقی می افتد ؟
و آیا برای هیپنوتیزم شدن به شرایط خاصی نیاز دارم ؟
هیپنوتیزم درمانی شرایطی است که مستلزم پذیرش هیپنوتیزم شونده ، باور آن به هیپنوتیزم شدن و داشتن وضعیت آرام و راحت می باشد و قبل از اینکه درمانگر فرد را به حالت خلسه ببرد ابتدا توانایی و تمایل او را برای شرایط مورد نظر می سنجد.
فرآیند هیپنوتیزم چقدر زمان می برد ؟ سابلیمینال چیست؟ (به همراه محصولات آن)
روند هیپنوتیزم چیزی حدود چند دقیقه و یا نیم ساعت با توجه به تفاوت ها شخصیتی و شرایط روانی ممکن است طول بکشد .
آیا فقط با تکان دادن ساعت میتوان هیپنوتیزم کرد ؟
روش های هیپنوتیزم متفاوت است ،از روش تکان دادن آرام موزون ساعت که با توجه به عدم کارکرد کافی این روش بیشتر در تلویزیون دیده می شود تا روش صبحت آرام بخش با تصویر سازی و یا دستورات سریع و ناگهانی .
سازو کار هیپنوتیزم چطور است ؟
وقتی شما می خواهید صحبت کنید یا تصمیم بگیرید که برای شام چه بپزید یا اینکه باز کارت اعتباری تان را کجا جا گذاشته اید ،شما به صورت آگاهانه تفکر می کنید .اما تفکر آگاهانه شما با کمک سطح دیگری از فرایند
ذهنتان بدون آنکه از آن خبر داشته باشید هدایت میشود که به سطح گسترده تری از اطلاعات دسترسی دارد و به شما کمک می کند کارت اعتباریتان را پیدا کنید و یا چطور کلمات مودبانه تری هنگام صحبت با استادتان استفاده کنید و به آن تفکر یا اصطلاحا ضمیرناخودگاه می گویند .همچنین این تفکر در انجام کار های اتوماتیک مانند نفس کشیدن و رانندگی کمک می کند. حتی تصورش سخت بود که اگر لحظه به لحظه در تلاش بودید که تمرکز کنید تا نفس بکشید. خلاصه اینکه دست هایی پشت پرده در مغزتان وجود دارد که خیلی موارد را بدون اطلاع شما سرو سامان میدهد. روانپزشکان بر این عقیده هستند که در تمرین آرامبخش عمیق هیپنوتیزم شرایطی برای مغزتان فراهم می شود که بخش آگاهانه مغز شما نقش کمتری بر روند تفکر آن داشته باشد هرچند شما کاملا به فرآیندی که رخ می دهد آگاه هستید و در واقع صرفا ضمیر نا خودآگاه شما در این وضعیت در الویت قرار می گیرد تا شرایطی فراهم می شود که شما و در مانگرتان به طور مستقیم با ضمیر نا خود آگاه خود در ارتباط باشید. زمانی که نا خود آگاه تان به کنترلتان در می آید شما آزادانه تر و خلاقانه تر رفتار می کنید در این حالت خود آگاه تان رفتارتان را سانسور نمی کند در این حالت ممکن است وقتی از یک سوپ داغ فلفلی صحبت شود شما طعم آن را در دهان و گرمی آن را در گلوییتان احساس کنید و یا حتی ممکن است به خاطرات گذشته تان دسترسی پیدا کنید که خود زمینه مناسبی برای در مان است .
اما نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که :
شما می توانید بر گفتار و رفتارتان تسلط کامل داشته باشید یعنی فرد هیپنوتیزم کننده نمی تواند شما را مجبور به گفتن چیزی یا رفتار ی خاص کند .
وقتی هیپنوتیزم می شوید به خواب نمی روید شما کاملا بیدار و تحت کنترل خودتان هستید
بدون کمک هیپنوتیزم کننده هم شما می توانید بعد از چند دقیقه از این حالت خارج شوید .
اینکه شما چه حسی را هنگام هیپنوتیز تجربه می کنید ممکن است با هر شخص دیگری متفاوت باشد .عده ای در هنگام هیپنوتیزم حس سنگینی دارند و عده حس شناور شدن.
آیا من هم می توانم خود م را هیپنوتیزم کنم ویا اینکه چطورهیپنوتیزم کننده مورد اعتماد پبدا کنم ؟
شما نیز می توانید خود را هیپنوتیزم کنید البته اگر توانایی و دانش کافی برای آن داشته باشید .خیلی از افراد می
توانند با گذراندن دوره آموزشی دو روزه هم مدرک هیپنوتیزم خود را بگیرند.اما این میزان تجربه و دانش برای درمان اثر بخش کافی نیست.بنابراین به مرکز صدور و اعتبار مدرک هیپنوتیزم کننده خود توجه کنید و میزان تجربه او در این کار را پرس و جو کنید تا با اطمینان کافی و در شرایط حرفه ای مراحل درمان را طی کنید .
هیپنوتیزم در درمان چه بیماری ها و مشکلاتی موثر است ؟
از جمله مواردی که هیپنوتیز میتواند در درمان آن موثر باشد می توان موارد زیر را نام برد .
کنترل درد:هیپنوتیز می تواند در کاهش درد مزمن و یا حتی در به حداقل رساندن درد در زایمان زنان کمک کننده باشد.
تسکین نشانه های گر گرفتی مرتبط یائسگی
تغییر رفتار :مانند بی خوابی ،پرخوری، استعمال دخانیات ،شب ادراری.
کاهش عوارض درمان سرطان
بیماری های روانی :مانند اضطراب پس از سانحه ،فوبیا و اختلال اضطرابی
آیا هیپنوتیزم می تواند عوارض داشته باشد ؟
احتمال اینکه هیپنوتیزم موجب عوارض شود اندک است اما گاهی علائم زیر بروز می کند :
سردرد
پریشانی و اضطراب
خواب آلودگی
سرگیجه
ایجاد خاطرات کاذب
با توجه به نتایج مثبت بسیار و غیر قابل انکار اثربخشی هیپنوتیزم و احتمال وجود عوارض بسیار اندک آن این روش درمانی می تواند گزینه مناسبی جهت بهبود کیفیت زندگی شما و یا حتی روابط بین فردی تان باشد.حواستان باشد که با تکیه بر نظر افراد غیر متخصص شما نمی توانید دید درست و واقعی از یک روش درمانی پیدا کنید و صرفا با شنیدن خرافات ممکن است خود را از بهرمندی امکانات درمانی محروم کنید .
امیدواریم که از مطلب آماده شده توسط سایت استاد مجازی استفاده کرده باشید…
همچنین می توانید آموزش مدیتیشن را رایگان ببنید.
دیدگاهتان را بنویسید